ÖĞRENCİ ETİK KURALLARI

12.11.2016 6141

ETİK NEDİR :
Etik kelimesi köken olarak Eski Yunan´a kadar gider  Ahlak, ahlakla ilgili demektir ama aralarında farklar vardır.
Ahlak ve Etik arasındaki  Fark: Etik daha çok ahlak üzerinde konuşur, sorgular, tartışır, düşünür, yargılar, Ahlak yöresel, Etik evrenseldir. Evrensel kabul gören kurallardır.

MEB ETİK KOMİSYONLARI KURULUŞ AMACI:
5176 Sayılı Kanun ve "Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" in 29 maddesi  gereği kurulmuştur. Amacımız Bakanlığımızda ve okullarımızda Etik Kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek, personelin etik davranış ilkeleri konusunda karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak tavsiyelerde ve yönlendirmelerde bulunmak ve etik uygulamaları değerlendirmektir.
            Bu amaç ve ilgili yönetmelik doğrultusunda okulumuz Etik Komisyonu oluşturularak, etik ilkelerimiz belirlenmiştir.

9 HAZİRAN İLK-ORTAOKULU

ÖĞRENCİ ETİK İLKELERİ

1.    9 Haziran İlk-Ortaokulu öğrencisi izin almadan eğitim öğretim saatleri içinde okuldan  ayrılmaz. Her öğrenci ders saatinde derste olması gerektiğini bilir.

2.     Öğrenci okul geldiğinde cep telefonunu kapatır. Ancak, zorunlu ve acil durumlarda aileler öğrenciyi okulun telefonundan arayabilir ve öğrenci derslerden çağrılabilir.

3.     Öğrenciler sadece zorunlu hallerde okula geç gelebilir. Bu durumda idareden geç kâğıdı alması gerekir.

4.     Her öğrenci arkadaşlarına ve öğretmenlerine karşı saygı gösterir ve onlardan saygı görür.

5.     Öğrenciler okulun penceresinden sarkmak, dışarıya laf atmak, tebeşir ve kâğıt gibi cisimleri dışarı atmak ya da sınıf içinde arkadaşlarına atmak gibi davranışlarda bulunmazlar.

6.     Okul kıyafeti olarak belirlenen kıyafet dışında bir kıyafet giymez, kurallara ve alınan kararlara uyar.

7.     Öğrenciler okulun eşyalarına zarar vermez, yazı yazmaz; eşyaları çizmez ve kaybetmezler. Eşyalara zarar verenler maddi zararı karşılamak zorundadır.

8.     Öğrencilerin birbirlerine dini, siyasi, politik görüş ve düşüncelerini empoze etmeye çalışmazlar.

9.     Sınıfta düzen ve disipline uyarak,  kendisinin ve diğer öğrencilerin sağlını ve güvenliğini tehdit edecek her türlü unsurdan ve davranıştan uzak durur.

10.   Öğrencilerimiz okulun kaynaklarını etkili ve verimli kullanırlar, savurganlıktan kaçınırlar.